Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła lub margaryny pół kostki
mąki pszennej 15 dag
mąki ziemniaczanej 5 dag
jabłek 1kg
mleko 5 łyżek
jaja 4
proszku do pieczenia pół łyżeczki
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na gorąco

Masło lub margarynę stopic i zmiksowac z jajkami oraz cukrem. Dodac mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dobrze połączyc składniki. Do ciasta wkroic jabłka (plasterki), przemieszac delikatnie. Wlac do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Upiec na złocisty kolor, można posypac cukrem pudrem. Jeśc na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 14.09.2011 22:56
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak