Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki na zimno z galaretką i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sernik na zimno
Biszkopty
galaretka
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki na zimno z galaretką i owocami

Przygotowujemy miseczki lub kielichy na desery (najlepiej przezroczyste, efekt wizualny jest bardzo fajny). Na dno układamy biszkopty i wylewamy na to galaretkę. Zostawiamy do stężenia. Na to wykładamy sernik na zimno, również pozostawiamy do stężęnia. Następnie wylewamy galaretkę innego koloru niż na początku, czekamy aż stężeje. Tuż przed podaniem nakładamy owoce, przykrywamy bitą smietaną i wierzch posypujemy startą czekoladą.

Deser wygląda bardzo efektownie, szczególnie jeśli użyjemy wąskich kielichów i kontrastowych kolorów galaretek. Jest wiele wariacji tego deseru, polecam poeksperymentować!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak