Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe wątróbki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurze wątróbki 40 dag
pieczarka 40 dag
cebula 1 szt
strąki papryki 3 szt
olej 4 łyżka
sos sojowy 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe wątróbki z pieczarkami

Wątróbki umyć, osuszyć, poprzekrwać na połówki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w paski, cebulę w kostkę, a umyte i osuszone pieczarki w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć pieczarki, paprykę, cebule i smażyć, mieszając, na dość ostrym ogniu. Po kilku minutach dodać wątróbkę i smazyć, mieszając, jeszcze 4-5 minut. Następnie przyprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub chlebem i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak