Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt
polędwica 15 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
cebula 1 szt
ser 2 łyżka
natka pietruszki 2 łyżka
masło 2 łyżka
veggeta do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki umyć, oszuszyć, odkroić nóżki. Wędlinę pokroić w cienkie paski. Cebulę i nózki pieczarek drobno posiekać, podmażyć na łyżce masła, następnie przestudzić i dodać rozmącone jajo, ser, połowę bułki tartej, natkę pietruszki i wędlinę, wymieszać. Doprawić do smaku przyprawą warzywną, cząbrem i pieprzem. Kapelusze pieczarek nadziać farszem, posypać pozostałą bułką tartą i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wstawić do pierkanika nagrzanego do temp. 200 stopni C i piec ok. 20 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak