Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 deko
jabłka 2 sztuki
por 1 sztuka
sól, pieprz, cukier 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
sok z cytryny 5 łyżek
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Oczyszczoną kapustę cienko poszatkować, zalać małą ilością wody i ugotować na półmiękko. Odcedzić i ostudzić.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Por umyć i drobno posiekać.
Wszystkie składniki włożyć do jednej miski i dokładnie wymieszać.
Do sałatki dodać olej, sok z cytryny, posiekaną pietruszkę i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mmmjjj 30.08.2011 09:46
polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak