Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak swojski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 główki
kapusta kiszona 150 gram
kości wołowe 500 gram
włoszczyzna 200 gram
ziemniak 4 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżka
majeranek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak swojski

Kości wołowe zalać 2 l wody i gotować przez 30 minut. Włoszczyznę i świeżą kapustę pokroić na kawałki uprzednio oczyścić i dodać do wywaru.
Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy. Dodać majeranek.
Kapustę kiszoną posiekać, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości.
Dodać do zupy. Kapuśniak doprawić solą i pieprzem.
Na końcu dodać zasmażkę z mąki i masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak