Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bardzo warzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
kalafior 1/4 szt
pietruszka 1 szt
marchew 2 szt
fasolka szparagowa 1 garść
kapusta biała 1/4 szt
udko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 12%
ziele angielskie 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bardzo warzywna

W garnku zastawiamy udko ,dodajemy ziele angielskie ,lisć laurowy i kilka kulek pieprzu .solimy gotujemy ok 15 min . Ziemniaki kroimy w kostkę ,marchew pietruszkę obieramy ścieramy na tarce. Kalafior tniemy na różyczki. kapustę szatkujemy . dodajemy obraną fasolkę szparagową .Wykorzystałam także garść fasolki perłowej nie suszonej ,obrałam strączki -fasolka jest miękka nie wymaga długiego gotowania .wszystkie warzywa gotujemy do miękkości .Dodajemy przyprawę uniwersalną do smaku . Zaciągamy śmietaną 12 procentową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 07.09.2011 11:17
smaczna
pioge7 30.08.2011 18:00
dobre
iwa643 30.08.2011 07:08
dodajemy natke pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak