Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plaster karkówki 4 szt
sól 1 łyżeczka
zioła włoskie 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1/2 łyżeczka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
olej 150 ml
cebula 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w panierce

Plastry karkówki o grubości około 1 cm rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.
Wszystkie sypkie przyprawy wymieszać i posypać tą mieszanką każdy kotlet z obu stron.
Przykryć kotlety folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie każdy kotlet panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym jajku i znowu panierować w bułce tartej.
Kotlety smażyć na oleju po około 4 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.08.2011 09:19
Super
iziona 30.08.2011 08:44
Też robię takie mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak