Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z marynowanymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
grzybki marynowane
boczek wędzony 3 grube plastry
cebula 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z marynowanymi grzybami

Cebule, pomidory i boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jajka rozbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem. Gdy składniki już się podsmażą wylewamy na patelnie jajka i cały czas mieszając czekamy aż jajecznica trochę się zetnie. Następnie dodajemy marynowane grzybki, całość mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.10.2012 18:41
uwielbiam jejecznicę z kurkami na masełku, mmmmmmm!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak