Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński rosół z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 50 dag
cebula
peczek zieleniny
pędy bambusa 1 puszka
marchew 1 sztuka
makaron sojowy 30 g
szczypior 2 łyżki
sos sojowy
grzyby mun 8 suszone
fasola 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński rosół z makaronem

Mięso opłukać. Cebulę obrać i przekroić na pół. Zieleninę opłukać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do garnka, dolać półtora litra wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę i gotować 10 minut na małym ogniu.
Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć i pokroić w paski. Marchewkę obrać, płukać i pokroić w cienkie słupki.
Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusowe, marchew i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut małym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę mięso i doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podanie dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz pokrojony szczypiorek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.12.2011 10:02
Danie na swiateczny obiad wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak