Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cykorii z piersią z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 20 dag
olej 2 łyżki
cykoria 20 dag
rzodkiewki pęczek
ogórek sałatkowy
melon 1/2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier
natka pietruszki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cykorii z piersią z indyka

Mięsko opłukać, dokładnie osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Mięso wrzucić na mocno rozgrzany olej, smażyć przez 3-4 min, ciągle mieszając.
Z cykorii wykroić głąb, rozdzielić listki. Najładniejsze opłukać pod bieżącą wodą i dekoracyjnie rozłożyć na talerzach.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Umyty i osuszony ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z miąższu melona za pomocą łyżeczki wykroić małe kulki.
Rzodkiewkę, ogórek, melon i osączone z tłuszczu mięso wymieszać. Ułożyć na cykorii. Wymieszać oliwę z octem. Dodać sól, pieprz i cukier do smaku. Sosem polać sałatkę. Udekorować rzeżuchą lub natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak