Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto wielowarzywne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
papryka 1 szt
brokuł 1/4 szt
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 szt
pomidory suszone kilka kawałków
parmezan starty kilka łyżek
pieprz
zielenina
masło 2-3 łyżki
por 1 szt
curry
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto wielowarzywne

Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy i odstawimy na bok.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek- podsmażamy chwilkę, a następnie dodajemy pokrojone warzywa i kostki rosołowe- smażymy co chwilę mieszając.
Warzywa mieszamy z ryżem, masłem,posiekaną zieleniną i serem- przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 21.04.2013 08:07
zapowiada się smacznie
Betka 07.05.2012 18:31
rewelacja;)
caralajna 01.05.2012 20:46
lubię tak podany ryż :)
joanna77 11.03.2012 19:31
mniam,mniam
magical66 17.09.2011 16:31
smaczne
zdzislawa2 16.09.2011 13:52
smaczne
BernadettaP 06.09.2011 10:06
Zgadzam się ze Smaczną Pyzą, to nie jest risotto, choć może być smaczne.
MAR3STA 31.08.2011 19:02
smaczne danie
SmacznaPyza 30.08.2011 13:14
niestety nie każda potrawa z ryżem to risotto - Twoja to po prostu ugotowany ryż z warzywami, pyszny, ale nie risotto....
kejt2 30.08.2011 10:57
Uwielbiam takie dania
agnieszka137 29.08.2011 23:17
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak