Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czas na grilla - kolorowe szaszłyki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
boczek wędzony 16 plasterków
kiełbasa śląska 25 dag
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
olej roślinny 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 8 sztuk
Majeranek suszony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czas na grilla - kolorowe szaszłyki.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na nieduże kawałki. Olej wymieszać ze szczyptą majeranku, posmarować mięso, oprószyć solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd, pokroić w paski. Kiełbaskę pokroić na kawałki. Na 4 patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno: boczek, kawałek mięska, listek laurowy, paprykę, ponownie mięco, boczek i kiełbaskę. Szaszłyki pieć po 8-10 min z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 01.09.2011 13:44
to musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak