Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcine karminadle

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa i resztki wędlin 25 dag
mięso gotowane lub smażone 25 dag
sól
pieprz
cebula 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1-2 łyżeczki
bułka czerstwa 1 szt
mleko kilka łyżek
olej do smażenia 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babcine karminadle

Mięso i wędlinę przepuszczamy przez maszynkę razem z cebulą i namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą bułką.
Przyprawiamy- dodajemy jajko- dobrze mieszamy- formujemy klopsy- panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Do takich karminadli możemy zużyć wszelkiego rodzaju resztki mięs i wędlin- czyli jednym słowem wyczyścić lodówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 22.08.2013 21:22
to musi być pyszne mięsko
Kuchenka 23.07.2013 15:25
wow, fajne danie
Stenka 15.07.2012 22:30
pomysłowe
Monika79 06.03.2012 20:43
super
Anna152 04.03.2012 16:18
superrrr
kate.500 02.02.2012 09:01
pycha
kasienka23 10.01.2012 13:03
fajny pomysł i na pewno są smaczne
AgaS10 05.12.2011 07:06
świetne:)
calliope 20.10.2011 10:20
fajne
barbara11561 30.09.2011 09:46
pyszne
magical66 28.09.2011 21:21
ciekawe
Gosia32
Gosia32 02.09.2011 09:09
wyglądają super;}
Wacław 30.08.2011 11:03
b.fajny i przydatny przepis !
agnieszka137 29.08.2011 23:21
nazwa trochę obca:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak