Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka rembertowska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 mała torebka
sól do smaku
sok z cytryny 5 łyżek
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka rembertowska

Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Margarynę stopić i ostudzić do temperatury pokojowej.Jajka ubić z cukrem,następnie po łyżce dodawać mąkę z dodatkami,stopioną margarynę i na koniec aromat.Wyrobić na jednolitą masę.Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy lub dwóch podłużnych foremek i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.40 minut.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.10.2013 11:36
niezły przepis
madzialena19 28.03.2013 17:57
Dobra babka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak