Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 30 dag
cebula
ząbek czosnku
masło łyżka
sól
Papryka słodka mielona Prymat łyżka
jajko 4
mleko łyżka
olej 1 łyżka
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z boczniakami

Boczniaki oczyścić i pociąć w cienkie paski. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce masła. Dodać boczniaki, dusić razem, aż grzyby zmiękną ok 10 min. Doprawić solą i papryką, zamieszać. Do miski wbić jajka, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli. Zmiksować. Na patelni rozgrzać olej, podgrzać masę grzybową i zalać masą jajeczną Smażyć z dwóch stron. Placek podzielić na części. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak