Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto gruszkowo-imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 80 g
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 200 g
jogurt naturalny 125 ml
piwo imbirowe 250 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
margaryna w kostce 125 g
budyń śmietankowy 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
gruszki w zalewie 425 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto gruszkowo-imbirowe

Mąkę, imbir, proszek do pieczenia oraz budyń mieszkamy w jednej misce. Dodajemy cukier i odsączone z soku gruszki. W drugiej miseczce ucieramy margarynę z jogurtem i roztrzepanymi wcześniej jajami. Po uzyskaniu jednolitej masy, łączymy ją z zawartością pierwszej miski i dokładnie razem obie ze sobą mieszamy, aż wszystko bez grudek się połączy. Średnią foremkę do ciasta smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto. Piwo zagotowujemy na małym ogniu i polewamy nim ciasto. Pieczemy przez 50 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu obsypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 01.09.2011 17:27
Lubie gruszki a w cieście muszą byc pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak