Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 6
mięso z rosołu
marchew z rosołu
kukurydza konserwowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami

Kroki postępowania

1
Kroimy oliwki i pieczarki w plastry.
Krok 1 - Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami foto
2
Żelatynę moczymy w odrobinie wody i gdy napęcznieje dodajemy do rosołu i razem gotujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem i pod koniec natką pietruszki.
Krok 2 - Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami foto
3
W talerzach układamy mięso i marchew z rosołu pokrojone na kawałki, plastry pieczarek i oliwek.
Posypujemy kukurydzą konserwową odsączoną od zalewy.
Krok 3 - Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami foto
4
Zalewamy wystudzonym rosołem z żelatyną ,odstawiamy do wystudzenia, a następnie wsadzamy do lodówki.
Krok 4 - Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami foto
5
Tak wygląda gotowa galareta.
Krok 5 - Galareta drobiowa z pieczarkami i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.12.2013 14:36
Ciekawa wersja :)
Motorek 28.06.2013 08:50
jak dla mnie pycha
Ewelina38 16.02.2013 16:20
i właśnie drobiową lubię najbardziej :)
Dorian 04.12.2012 21:09
moje smaki
alaaa 11.08.2012 21:21
oliwki to dla mnie nowość
ben-ka 05.06.2012 08:30
zrobię sobie taką:)
Cukiereczek13 01.05.2012 10:36
super ;-)
MarianM 15.01.2012 22:20
super
misia53 10.12.2011 18:28
smakowita!
ben-ka 03.11.2011 07:36
przepyszna!:)
barbara11561 02.11.2011 06:46
pyszna galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak