Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arachidowe smażone udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 6 szt
mąka 3/4 szklanka
mleko 1,5 szklanka
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy arachidowe 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Arachidowe smażone udka

Udka oczyścić opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, ugotować, osączyć. Z mąki, jajka i mleka rozrobić gęste ciasto naleśnikowe, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz posiekane orzechy, wymieszać. W cieście zanurzać udka, kłaść od razu do rondla z dobrze rozgrzanym olejem. Smażyć do czasu, aż na powierzchni powstanie złocista skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak