Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z fetą

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 800 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
feta 1 kostka
sól
pieprz
woda gazowana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z fetą

Kroki postępowania

1
Mięso wyrobić z jajkiem, wodą, przyprawami i bułką tartą.
Krok 1 - Mielone z fetą foto
2
Fetę pokroić na kawałki, formować kotleciki, do środka dawać kawałki fety i zawijać na kształt kulek.
Krok 2 - Mielone z fetą foto
3
Każdy kotlecik posypać mąką i smażyć na patelni.
Krok 3 - Mielone z fetą foto
4
Tak wyglądają usmażone:)
Krok 4 - Mielone z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.05.2013 21:06
pomysłowe... :-)
plocia 24.08.2012 22:14
nie pomyślałabym by użyć przy mielonych fety
Gabriela8 20.06.2012 18:26
lubie mielone :)
babcia
babcia 20.05.2012 11:29
smaczne
babcia
babcia 20.05.2012 11:29
smaczne
adam1f 31.03.2012 00:24
dobre
melonik 14.03.2012 21:12
fajne
pioge7 11.03.2012 08:20
pyszne mielone
gosia47-47 11.03.2012 08:18
mniam
usmiech 27.12.2011 22:21
dobre
Anna133 13.10.2011 22:04
smakowały by mi
Anna146 30.08.2011 10:22
moze być smaczne, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak