Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone niesłodzone 2 puszka
galaretka czerwona 1 szt
galaretka zielona 1 szt
galaretka żółta 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
brzoskwinia 2-3 szt
winogrona 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w 400ml gorącej wody, ostudzić. Schłodzone mleko ubić na piankę, podzielić na 4 równe części, każdą wymieszać z ok. 1/2 szklanki galaretki. Do tortownicy wylewać na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze. Na zastygniętej piance położyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron, zalać żółtą galaretką, deser zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak