Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier 30 dag
kakao 1 łyżka
twaróg 75 dag
jajko 5 szt
masło 3 łyżka
rodzynki 5 dag
manna 2 łyżki
lukier
smażona skórka pomarańczy 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bakaliami

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać 10 dag cukru, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta wyrobić z kakao, schłodzić. Jasnym ciastem wyłożyć formę, zarumienić. Twaróg zmiksować z żółtkami, masłem, i resztą cukru, wymieszać z pianą z białek, manną, bakaliami. Masę serową wyłożyć na spód, na wierzchu ułożyć kratkę z ciemnego ciasta. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni C, polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak