Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik a\'la gazpacho - po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
koperek
szczypiorek
kefir 500 ml
barszcz czerwony 250 ml
sól do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik a\'la gazpacho - po polsku

Pomidory i rzodkiewkę myjemy pod bieżącą wodą. Delikatnie suszymy i razem z ogórkami kroimy w drobną kostkę. Kolejny krok to mycie kopru i szczypioru oraz jego bardzo drobne posiekanie. Kefir miksujemy z barszczem i tak sporządzonym płynem zalewamy posiekane i pokrojone warzywa. W upalny dzień można dorzucić do chłodnika kotki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak