Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolski Duszone Udka z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

całe udka kurczaka 4
zielony groszek 2 puszki
sól do smaku
cukier do smaku
koper i pietruszka garść

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolski Duszone Udka z groszkiem

Oczyścić udka z kurczaka, osolić. Obrumienić na rozpalonym maśle, dodać groszek i zalać rosołem lub wodą tyle tylko aby groszek był zakryty i dusić tak długo aż kurczęta i groszek będą miękkie. Wtedy zaprawić sos mąką, doprawić cukrem, posolić do smaku. A przed samym podaniem dodać garść zielonego kopru i pietruszki. Groszek ułożyć na spodzie półmiska, a na wierzchu udka kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janusz_44 29.08.2011 21:39
Przepraszam, a mogę zapytać w czym staroplskość tego cud przepisu?
SmacznaPyza 29.08.2011 19:31
szczególnie te puszki z groszkiem są staropolskie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak