Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórcze roladki ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzybki marynowane 20 sztuk
korniszony 20 plasterków
wykałaczki 20 sztuk
sałata 3-4 liście
matijasy 20 plasterków
jajka przepiórcze 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórcze roladki ze śledziem

Podobnie jak w przepisie roladek przepiórczych z boczkiem. Jajeczka myjemy, zalewamy lekko posoloną wodą i gotujemy na twardo tj. 8 min od rozpoczęcia wrzenia wody. Następnie Jajeczka odcedzamy, studzimy i obieramy ze skorupek. Każde z jajeczek owijamy w plasterek śledzia tak aby zakrył on jajeczko 1,5 raza i nabijamy na wykałaczkę dodając na nią jeszcze plasterek ogórka korniszona i grzybka. Tak przygotowane roladki układamy na półmisku, np. na liściu sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak