Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solona mieszanka z liści

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper 20 dag
liście pietruszki 20 dag
liście selera 10 dag
sól 15 dag
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Solona mieszanka z liści

Wszystkie liście należy wymyć pod bieżącą wodą, odsączyć i pokroić na około 1 cm -1,5 cm kawałki i wymieszać z solą. Tak przygotowana mieszankę włożyć do słoiczków nie uciskając jej za mocno. Około 7 dag soli zagotować zw wodzie i po ostudzeniu zalać nią liście. Słoiczki po szczelnym zamknięciu przenosimy w chłodne miejsce. Ta mieszanka świetnie nadaje się do zup takich jak krupnik, jarzynowa oraz do mięs z sosem czy warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak