Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa w zalewie pomidorowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa
sól
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa w zalewie pomidorowej

Młode strąki umyć i obgotować w dużej ilości wody garnku przez około 10 minut. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. W Osobnym garnku gotujemy przecier pomidorowy. W kolejnym kroku słoje napełniamy gorącym przecierem pomidorowym do 1/3 wysokości. Następnie wkładamy doń fasolkę, solimy niewielką ilością i zamknąć słoje. Pasteryzujemy przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 20.09.2011 16:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak