Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solony koper

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper świeży 1/2 kg
sól 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Solony koper

Młode świeże listki kopru przebieramy od wysuszonych i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy i suszymy na czystej ściereczce kuchennej. Na pół kilograma kopru należy mieć przygotowane 8 dag soli. Koper drobno siekamy, mieszamy z solą i uciskając dość mocno układać w małych słoiczkach, które wcześniej trzeba wyparzyć i wymyć. Na wierzch kopru jeszcze dodatkowo posypać cienką warstwą soli i zamknąć szczelnie słoik nakrętką typu twist.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak