Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z papryką i bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek SMAK LATA
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
przyprawa do mielonego prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
bułka czerstwa
cebula 1
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z papryką i bazylią

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy do miseczki i dodajemy cebulę jajko oraz wszystkie przyprawy .
Krok 1 - Mielone z papryką i bazylią foto
2
Następnie mieszamy wszystko dokładnie dodając namoczoną bułkę czerstwą , formujemy kotleciki i panierujemy je w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone z papryką i bazylią foto
3
I smażymy je z obu stron na gorącym tłuszczu
Krok 3 - Mielone z papryką i bazylią foto
4
Usmażone na złoty kolor wyjmujemy na talerzyk .
Krok 4 - Mielone z papryką i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 12.05.2012 09:31
świetne
babcia
babcia 12.05.2012 09:31
świetne
Betka 11.05.2012 09:33
ekstra;))
Urszula5 27.04.2012 23:27
z papryką i bazylią nie próbowałam, bardzo ciekawe
barbara11561 06.04.2012 00:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak