Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze Szypiorkiem a\'la Krokiet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze Szypiorkiem a\'la Krokiet

* Na jedna osobę :

* 3 jajka kurze
* 1 pęczek szczypior (ten cieniutki)
* 2 łyzki masła
* sól,kolorowy pieprz (wg.uznania)
*
* Dodatkowo:


* Patelnia - by się przydała ;-)


Szczypior i jajka myjemy. Umyte jajka wbijamy do miseczki. Rozmącamy,dodajemy soł i kolorowy pieprz tyle ile kto lubi. Następnie dosyć drobno siekamy szczypiorek i dodajemy do jaj-mieszamy.Na niedużej patelni (u mnie to była patelnia o srednicy 19 cm ) rozgrzewamy masło.Wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu (nie przekręcając) lecz delikatnie tylko podważając jego brzegi. Jak już jajka do połowy patelni się zetną to smażąc nadal zawijamy delikatnie je w rulonik za pomocą drewnianej czy tam innej szpatułki. Chwilunie jeszcze podsmażamy i gotowe.... Podajemy z pieczywem i np. sałatką z pomidorów.....

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 16:17
Prosto i smacznie.
Ewelina38 05.09.2011 21:27
świetnie podana jajecznica :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak