Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdał 25 dag
jajko 6
cukier 25 dag
cytryna 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
kremówka 400 ml
syrop pomarańczowy 2 łyżki
czekolada do sypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy

Żółtka utrzeć z 20 dag cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać ze zmielonymi migdałami, bułką, sokiem i skórką cytryny. Połączyć z pianą z białek, piec 35 minut w 180 stopni , przekroić. Kremówkę ubić z cukrem, połowę wymieszać z syropem. Żelatynę rozpuścić, połowę wymieszać z biała śmietaną, resztę z pomarańczą. Boki i wierzch posmarować śmietaną, posypać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 30.08.2011 14:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak