Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z marynowanej wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 8 plastrów
marchew 2 sztuki
kapusta włoska 8 liści
bulion drobiowy 1 szklanka
cebula biała
olej roślinny 4 łyżki
sól
olej roślinny 1 łyżka
przyprawa warzywna 1/2 łyżeczki
wino czerwone 1/2 szklanki
żółty ser 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z marynowanej wołowiny

Marynatę robimy z wina, oleju, przyprawy warzywnej. Mieszamy wszystko. Mięso opłukujemy, zbijamy. Wkładamy do marynaty. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Liście kapusty płuczemy Mięso osuszamy papierowym ręcznikiem, opruszamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa kładziemy plasterek sera i liścia kapusty. Pośrodku układamy po kilka słupków marchwi. Mięso zwijamy, wiążemy nicią lub spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju, przekładamy do rondla i wlewamy bulion i marynatę. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i tymianek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok. godziny pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak