Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z pieczarkami

Pieczarki obieramy i jeśli są duże kroimy na połówki.Myjemy i opruszamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Cebule kroimy w ćwiartki i rozdzielamy na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian pieczarkę,kawałek kurczaka i cebulę. Gotowe układamy na misie parowaru i parujemy 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.10.2013 20:38
Tylko tak robić.
Renia1 29.08.2011 16:26
me gusto:)
1j1o1l1a1 29.08.2011 14:15
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak