Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pasteryzowane w słoikach

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuły
sól
woda
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pasteryzowane w słoikach

Warzywo po umyciu należy podzielić na części a następnie obgotować w lekko osolonej wodzie przez około 4 do 5 minut. Następnie odcedzamy i wkładamy bukiety do słoików. Zalewę przygotowujemy z przegotowanej wody w stosunku takim, że na 1l wody dodajemy pół łyżeczki soli i płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego. Zalewę gotujemy i gorącą napełniamy słoje. Zamykamy i pasteryzujemy przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak