Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 8
pieczarki 15 dag
ser żółty 10 dag
cebula
masło 10 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pieczarkami i serem

Umyć udka i usunąć kości, oprószyć vegetą i przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na 10 minut. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć z cebulką. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z pieczarkami i cebulą. Nadziać udka farszem. Mięso spiąć wykałaczkami i posypać papryką. Piec w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 07.09.2012 16:10
a jak usuwasz kostkę? nigdy nie usuwałam a przepis brzmi palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak