Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kieszonki z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 50 dag
cukier puder 3 łyżki
cukier wanilinowy 2 opakowania
serek homogenizowany 20 dag
ciasto francuskie opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kieszonki z wiśniami

Umyć wiśnie i posypać cukrem. Odstawić na kilka minut, zmieszać z serkiem. Ciasto pokroić na 8 kwadratów o bokach 10 cm. Na czterech wyłożyć porcje masy i przykryć pozostałymi kwadratami. Skleić brzegi. Kieszonki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak