Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowo - szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
truskawki 20 dag
melon 1/2
orzechy włoskie 10 dag
jogurt naturalny 1/4 szklanki
sok z czarnej porzeczki 1/2 szklanki
cukier
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowo - szpinakowa

Szpinak umyć i osączyć. Włożyć do miski. Truskawki umyć, usunąć szypułki, osuszyć i poplasterkować. Melona obrać i pokroić w kostkę. Do szpinaku dodać truskawki i melona. Dodać orzechy włoskie i żurawinę, wymieszać. Jogurt i sok zmieszać z cukrem, polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak