Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 i 1/2
salami 30 dag
cebula
żółty ser 10 dag
jakja 4
mleko 200 ml
natka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z salami

Chlebek kroimy na 1cm kawałki. Salami - w grube plastry. ( ok 3 cm) Obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie prążki. ser - starty na tarce o dużych otworach.
Zaroodporne naczynie smarujemy olejem. Układamy w nim na przemian kromki chleba i plastry kiełbasy. Na wierzchu układamy prążki cebuli. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut ( rozgrzanego do temp.190 stopni C).
Jajka roztrzepujemy widelcem, mieszamy z mlekiem i startym serem. Polewamy tym zapiekankę i pieczemy przez kolejne 10 minut.
Gotowe danie możemy posypać natką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 07.01.2012 00:34
dobrze się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak