Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 2
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pestki dyni 5 łyżek
śmietana kwaśna 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z dynią

Filety umyć, osuszyć i przekroić na pół. Oprószyć pieprzem i solą, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym oleju. Śmietanę zmieszać z czosnkiem i szczyptą soli. Polać rybę. Na patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć. Wystudzić i posypać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak