Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
jajko
sól
olej rzepakowy łyżka
szpinak świeży opakowanie
masło
pieprz
ziemniaki 1 kg
twaróg 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

Ziemniaki obrać, gotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe zmielić i ostudzić. Wymieszać z twarogiem i szpinakiem, doprawić. Składniki na ciasto (mąka, jajko, szczypta soli, olej) zmieszać z ciepłą wodą i wyrobić. Wykroić krążki, nałożyć farsz i zlepić brzegi. Gotować w osolonym wrzątku minutę od wypłynięcia. Podać z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak