Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty czekoladowo - orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 dag
cukier puder 40 dag
cukier waniliowy opakowanie
mleko pół szklanki
masło 30 dag
kakao 2 łyżki
rum łyżka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty czekoladowo - orzechowe

Masa czekoladowa: masło utrzeć z połową cukru, wymieszać z rumem i kakao.
Masa orzechowa: zmielić orzechy, utrzeć na masę z 1/2 cukru, cukrem waniliowym i gorącym mlekiem.
Przełożyć: wafel, masa orzechowa, wafel, 3/4 masy czekoladowej, wafel. Wierzch posmarować masą orzechową i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak