Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z soczewicy i selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 50 dag
seler naciowy
cebule 2
marchewki 3
pomidory w puszcze
czosnek 3 ząbki
frankfurterki 50 dag
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z soczewicy i selera

Wypłukać soczewicę, gotować w osolonej wodzie na małym ogniu. Odcedzić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kiełbaski pokroić w kawałki i smażyć z czosnkiem. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Włożyć do cebuli i dusić, aż zmięknie. Dodać pomidory, kiełbaski i czosnek. Wymieszać z soczewicą, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak