Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki holenderskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mąka 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
boczek 6-8 plastrów
syrop klonowy
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki holenderskie

Z mąki, mleka i jajka robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na chwilę. Wlewamy połowę ciasta na bardzo gorącą patelnię, na cieście układamy boczek połowę boczku, po chwili odwracamy na drugą stronę.
Gdy się zarumieni zsuwamy na talerz i polewamy syropem klonowym. To samo robimy z drugą częścią ciasta

Naleśniki muszą być \'treściwe\', połączenie może się wydawać nieco dziwne, ale zapewniam, że warto spróbować, ja zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.05.2012 16:17
świetne
Margo1 28.05.2012 16:17
świetne
maryśka 14.11.2011 19:42
super
rutynka 05.10.2011 14:56
Pierwszy raz widzę taki przepis, świetny. W najbliższym czasie wypróbuje:)
Misiek1 29.08.2011 14:43
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak