Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mąka 10 dag
mleko 150 ml
woda gazowana 100 ml
sól
olej 3 łyżki
jabłko 1
jagody 1 szklanka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie racuszki

Ubić jajka. Wlać łyżkę oleju, mleko i wodę, odrobinę posolić i wsypać mąkę. Jabłka umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wsypać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć placuszki o średnicy 10 cm. Jagody przepłukać, lekko rozgnieść. Dodać cukier i wymieszać. Polać racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak