Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowe muffiny z brzoskiwniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 250 g 1/3 kostki
cukier trzcinowy 3-4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 0,5 szklanki
brzoskwinia 1-2 sztuki
olejek rumowy 2-3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: razowe muffiny z brzoskiwniami

Na 6 sztuk

Masło topimy w rondelku i studzimy, brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Wszystkie suche składniki dokładne ze sobą mieszamy, dodajemy \'mokre\' i mieszamy tylko tyle, by składniki się połączyły. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.01.2012 19:43
fajne zdrowe muffiny
aguus 29.08.2011 14:55
Ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak