Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 200 g
herbatniki 3 opakowania
mleko skondensowane 1 puszka
śmietana 30% 1 opakowanie
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: deser z orzechami włoskimi

Przez 1.5godziny gotujemy w garnku z wodą zamkniętą puszkę mleka skondensowanego.Lekko pokruszone herbatniki układamy w półmisku.Rozprowadzamy na nich ugotowane mleko z puszki.Następnie warstwę układamy z bananów pokrojonych w plasterki.Całość posypujemy skruszonymi orzechami włoskimi.Śmietanę ubijamy i układamy na samą górę deseru.Odstawiamy na ok.2godziny.Gdy herbatniki nasiąkną karmelem,deser jest gotowy do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak