Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
mąka 1 łyżka
smalec 5 dag
cebula 2
pieczarki 10 dag
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z pieczarkami

Mięso pokroić w średniej grubości plastry,lekko rozbić, uformować owalne bitki, oprószyć pieprzem i mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, obsmażyć bitki z obu stron. Przełożyć do rondelka. Na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę pokrojoną w półkrążki i pieczarki. Przełożyć do rondla na bitki. Zalać wszystko śmietaną, posolić i dusić pod przykryciem do miękkości. Przed podaniem posypać zielona pietruszką. Podawać z kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak