Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa z czosnkiem i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
cząber 1
ząbek czosnku 2
parmezan 5 dag
masło 2 łyżka
cukier
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa z czosnkiem i parmezanem

Fasolkę po obcięciu końcówek włozyć do osolonego i lekko posłodzonego wrzątku i gotować, aż będzie prawie miękkie. Osączyć na druszlaku. W rondlu stopić masło, dodać czosnek, włozyć cząber, fasolkę, i delikatnie mieszając, podgrzewać 3 minuty. Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Podawać jako danie jarskie ze smażonymi lub pieczonymi ziemniakiami. Tak przyrządzona fasolka jest też dobrym dodatkiem do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak