Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe ragout

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4
cukinia 2
ziemniak 3
cebula 3-4
strąk papryki 3
fasola szparagowa 30 dag
oliwa 5 łyżka
sos sojowy 2 łyżka
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
natka pietruszki 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ragout

Warzywa umyć. Ziemneiaki i cebulę obrać, marchewki oskrobać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, obciąć końce fasolki, pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić ziemniaki i pomidory w kostkę, marchewki, cebule i cukinie w plasterki, paprykę w paski, a fasolę na kawałki. Cebulę zeszklić na oliwie i dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów., lekko posolić. Dusić na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Gdy jazyny zmiękną, dodac pomidory, zioła, sos sojowy i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać. Podawaćz ryżem, kładzionymi kluskami lub jako dodatek do mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak