Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cykoria zapiekana z fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 4 szt
mięso mielone wołowo-wieprzowe 40 dag
groszek zielony 0.5 szkl
ser feta 15 dag
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia 1 szkl
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cykoria zapiekana z fetą

Opłucz i pokrój na pół cykorię.Wyjmij środek pozostawiając łódeczki z warstwy 2-3liści.Mięso przesmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem.Dodaj groszek i duś przez chwilę.Przypraw pieprzem i odrobiną soli(uwaga! feta jest słona).Pokrój ser w niewielka kostkę i dodaj do mięsa.Całość wymieszaj.Farszem napełnij wcześniej przygotowane łódeczki z cykorii.Cykorię ułóż w naczyniu żaroodpornym,skrop olejem i odrobiną wody.Piecz w temp.200stopni przez ok.25minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.04.2012 17:07
a można zrobić to na patelni?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak